A kellemesebb felhasználói élmény érdekében a csakratea.hu oldal is használ Cookie-kat. A "beállítások módosítása" gombra kattintva megadhatod vagy visszavonhatod hozzájárulásodat a marketing célú cookiek használatához.
A működési cookiekat nem lehet letiltani, azok a weboldal működéséhez szükségesek. A cookiekat bármikor törölheted a böngésződből.
Termékek Menü

A tökéletes jegestea 5 titka

Mohilla-Makó Zsuzsanna
2019. 04. 30. 12:46:13
 
A teák íze változhat a hőmérséklettel, ezért ami forrón finom nem feltétlenül ízlik majd hidegen. 
De ez fordítva is igaz - ami tömény és erős melegen, az éppen jó lehet hidegen.
 
1. A jegesteát mindig intenzívebbre készítjük, mint a forró teát. 1,5-2-szer annyi keveréket tegyünk ugyanannyi vízhez.
Ez a tea típusától függően 4-8 evőkanál mennyiség lehet.
2. Ne áztasd túl! Az erősebb ízt nem a tovább áztatással kapjuk.
A gyógynövényeket és rooibost max 8-10 percig, gyömülcsöket és fekete teát max 5-6 percig szoktuk áztatni, utána le kell szűrni.
3. Díszítés: citromkarikát, friss menta- vagy citromfű levelet, vagy akár aszalt gyümölcsöt is tehetünk a kancsóba.
4. Ha nem akarsz tovább várni, tegyél hozzá jégkockát: 1liter teához max. 1liter jégkocka való.
5. Nem kell túlédesíteni! Ha kihűlés és a citromkarika után még mindig hiányzik egy kis íz, akkor tehetsz hozzá, de inkább kerüld a cukrot.
 
Egészségedre!