Csodaszerek?

Ebben a cikkben összeszedtem a leggyakoribb kérdéseket, amik a gyógynövényes teákkal kapcsolatosan felmerülnek. Mit várjunk a teától és mit ne?

A gyógynövények és a belőlük készült teák a szelíd gyógymódok közé tartoznak. Ez azt jelenti, hogy természetes módon, mellékhatásoktól mentesen érik el hatásukat azáltal, hogy az egészséges működés felé terelik a szervezetet. A szelíd gyógymódok általában kisebb mértékben avatkoznak bele a szervezet működésébe és egyensúlyába, mint a kémiai úton előállított gyógyszerek.
Mennyi idő után hat?
Attól függ mennyire összetett a probléma amire a megoldást keressük. A megfázás, felfázás és egyszerűbb légúti betegségek tüneteit 1-2 nap alatt enyhíthetjük teával, inhalálással, illóolajos krémekkel, fürdővel. 
Az emésztéshez, anyagcseréhez kapcsolódó gondok 2-4 hét alatt érezhetően javíthatóak attól függően, milyen hosszú ideje áll fenn ez az állapot. 
A keringési rendszer betegségei vagy a hormonális problémák (pajzsmirigy, petefészek, IR, cukorbetegség) általában hosszabb idő alatt alakulnak ki, így az érezhető javuláshoz is időt kell adni a gyógynövényeknek. Ilyen esetekben minimum 2-3 hónapos folyamatos kúrát szoktunk ajánlani.
Egyes gyógynövények fogyasztásánál van maximális kúraidő. Mi a helyzet a CsakraTea esetében?
A maximális fogyasztási időtartamot monoteákra határozták meg, amikor valaki folyamatosan csak egy növényből készült teát iszik. Keverékeknél ezt nem kell olyan szigorúan tartani, kivéve, ha ez kifejezetten rá van írva. 
A CsakraTea keverékek esetében 2 havi folyamatos fogyasztás után 1 hét szünetet vagy váltást javaslok. Ezalatt lehet másik csakrát erősíteni. 
A Móksha tea és a Satsanga tea napi 1-2 csészével tartósan fogyasztható.
Miért jó többfajta növényt keverni?
1+1 több, mint 2. A gyógynövények esetében ezt mondja ki a Bürghi-törvénynek nevezett tapasztalat: Ha hasonló hatású növényeket megfelelően társítunk, akkor az elérhető hatás erősebb, mintha a keverékben szereplő összetevőket külön-külön alkalmaznánk. Erre épülnek a CsakraTea keverékek is.

Abbahagyhatom a gyógyszer szedését?
Ha tartósan gyógyszert szed semmiképpen nem javaslom, hogy ezt saját elhatározásból, hirtelen csökkentse. Gyógyszer adagolás változtatását minden esetben kezelőorvossal kell egyeztetni. Amennyiben a gyógyszerhez hasonló hatású teát fogyaszt, akkor a tea és a gyógyszer bevétele között teljen el 2 óra. Ha bizonytalan a tea hatására vonatkozóan, nyugodtan hívjon fel és kérdezzen.
További kérdése van?

Megtalál a +36 20 2495539 telefonszámon, vagy a mmzsuzsa@gyogynovenyblog.hu címen.

A termékekről további részleteket a teakóstolók alkalmával is megtudhat. Ha szeretne értesülni ezekről, iratkozzon fel hírlevelünkre a CsakraTea Facebook oldalán keresztül.