Ez itt a Csakra tea hírek központja, ahonnan mindig a legfrissebb infókat gyüjtheted be :)
Csodaszerek?

Csodaszerek?

Ebben a cikkben összeszedtem a leggyakoribb kérdéseket, amik a gyógynövényes teákkal kapcsolatosan felmerülnek. Mit várjunk a teától és mit ne?

A gyógynövények és a belőlük készült teák a szelíd gyógymódok közé tartoznak. Ez azt jelenti, hogy természetes módon, mellékhatásoktól mentesen érik el hatásukat azáltal, hogy az egészséges működés felé terelik a szervezetet. A szelíd gyógymódok általában kisebb mértékben avatkoznak bele a szervezet működésébe és egyensúlyába, mint a kémiai úton előállított gyógyszerek.
Mennyi idő után hat?
Attól függ mennyire összetett a probléma amire a megoldást keressük. A megfázás, felfázás és egyszerűbb légúti betegségek tüneteit 1-2 nap alatt enyhíthetjük teával, inhalálással, illóolajos krémekkel, fürdővel. 
Az emésztéshez, anyagcseréhez kapcsolódó gondok 2-4 hét alatt érezhetően javíthatóak attól függően, milyen hosszú ideje áll fenn ez az állapot. 
A keringési rendszer betegségei vagy a hormonális problémák (pajzsmirigy, petefészek, IR, cukorbetegség) általában hosszabb idő alatt alakulnak ki, így az érezhető javuláshoz is időt kell adni a gyógynövényeknek. Ilyen esetekben minimum 2-3 hónapos folyamatos kúrát szoktunk ajánlani.
Egyes gyógynövények fogyasztásánál van maximális kúraidő. Mi a helyzet a CsakraTea esetében?
A maximális fogyasztási időtartamot monoteákra határozták meg, amikor valaki folyamatosan csak egy növényből készült teát iszik. Keverékeknél ezt nem kell olyan szigorúan tartani, kivéve, ha ez kifejezetten rá van írva. 
A CsakraTea keverékek esetében 2 havi folyamatos fogyasztás után 1 hét szünetet vagy váltást javaslok. Ezalatt lehet másik csakrát erősíteni. 
A Móksha tea és a Satsanga tea napi 1-2 csészével tartósan fogyasztható.
Miért jó többfajta növényt keverni?
1+1 több, mint 2. A gyógynövények esetében ezt mondja ki a Bürghi-törvénynek nevezett tapasztalat: Ha hasonló hatású növényeket megfelelően társítunk, akkor az elérhető hatás erősebb, mintha a keverékben szereplő összetevőket külön-külön alkalmaznánk. Erre épülnek a CsakraTea keverékek is.

Abbahagyhatom a gyógyszer szedését?
Ha tartósan gyógyszert szed semmiképpen nem javaslom, hogy ezt saját elhatározásból, hirtelen csökkentse. Gyógyszer adagolás változtatását minden esetben kezelőorvossal kell egyeztetni. Amennyiben a gyógyszerhez hasonló hatású teát fogyaszt, akkor a tea és a gyógyszer bevétele között teljen el 2 óra. Ha bizonytalan a tea hatására vonatkozóan, nyugodtan hívjon fel és kérdezzen.
További kérdése van?

Megtalál a +36 20 2495539 telefonszámon, vagy a mmzsuzsa@gyogynovenyblog.hu címen.

A termékekről további részleteket a teakóstolók alkalmával is megtudhat. Ha szeretne értesülni ezekről, iratkozzon fel hírlevelünkre a CsakraTea Facebook oldalán keresztül.


Ajándék tea a feliratkozóknak

Ajándék tea a feliratkozóknak

Szeretne AJÁNDÉK TEÁT KAPNI?

Ehhez csak annyit kell tenni, hogy kitölti a hírlevél feliratkozásnál az adatait név és email cím megadásával Facebook oldalunkon. A feliratkozás akkor teljes, ha arról a megerősítés megérkezett. 

A feliratkozástól számított 1 hónapon belül rendeljen a CsakraTea webshopból, és a rendelés megjegyzés rovatában tüntesse fel, hogy MELYIK TEÁT VÁLASZTJA ajándékként.

Miről szólnak a hírlevelek?

A hírlevelek leggyakoribb témái: termékinformációk, újdonságok, akciók, eseményekre (klubokra, tanfolyamokra) szóló meghívók.

Az akció április végéig tart, utána ismét az 500 Ft-os kedvezmény él.

Feliratkozás előtt, kérjük olvassa el az ÁSZF-et és az Adatkezelési nyilatkozatot is.


Gyógynövény tanfolyam indul

Gyógynövény tanfolyam indul

Ez a tanfolyam azoknak szól, akiket érdekelnek a gyógynövények, de még csak ritkán használja őket.

A tanfolyam célja, hogy közelebb hozza és ösztönözze a gyógynövények otthoni, hétköznapi használatát, hogy a résztvevők bátrabban nyúljanak az elérhető természetes gyógymódokhoz.

A tanfolyamon megismerheted:
  • a gyógynövények fő alkalmazási módjait
  • az elméleti alapokat
  • a leggyakrabban használt gyógynövényeket
  • a teázás fortélyait
  • teakeverékek elkészítését

A résztvevők ajándéka egy saját készítésű teakeverék, amit mindenki a tanfolyam során készít el (az ott tanult módszerrel).
Hozz magaddal: jegyzetfüzetet, enni-innivalót.
A tanfolyam anyagáról írásos összefoglalót adok.

A tanfolyamot később haladó tanfolyam követi majd, amin további gyógynövények megismerése és a krémkészítés lesz a fő téma. 

A tanfolyam időpontja: Április 30 - május 1.

Jelentkezési határidő: Április 26.
Helyszín: II. ker. Szász K. u. 1.
Jelentkezni, érdeklődni a mmzsuzsa@gyogynovenyblog.hu címen vagy a +36 20 2495539 telefonszámon lehet.
A tanfolyam díja: 18.000 Ft

Minden érdeklődőt szeretettel várok,
Mohilla-Makó Zsuzsanna
Természetgyógyász, fitoterapeuta